Špenátovo-špaldové šúľance s bryndzou
2014-04-04 18:45:06
Porcie 2
Veľmi chutné šúľance s jednoduchou prípravou.
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
20 min
Celkový čas
45 min
Suroviny
- 1/2 kg zemiakov
- 120 – 170 g špaldovej hrubej múky
- 120 g špenátu (čerstvý/mrazený)
- 1 vajce
- 2 strúčiky cesnaku
- 125 g bryndze
- 200 g bieleho jogurtu (nízkotučný)
- biele korenie
- morská soľ
Postup
- 1/ Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nastrúhame na hrubo.
- 2/ Nakrájaný špenát sparíme na pare.
- 3/ Zmiešame zemiaky s vajcom, nastrúhaným cesnakom, špenátom a múkou (odhadom), vypracujeme nelepivé cesto.
- 4/ Cesto vyvaľkáme a odkrajujeme cca 1 cm pásik a vytvarujeme šúľanec.
- 5/ Šúľance varíme, kým nevyplávajú na povrch.
Poznámka
- Dobrú chuť!
- Napíšte ako Vám chutilo.
FITBOX® CENTRUM https://www.fitboxcentrum.sk/