ČUČORIEDKOVÁ OVSENÁ GALETKA

ČUČORIEDKOVÁ OVSENÁ GALETKA
Porcie 8
Napíšte recenziu
Tlačiť
Čas prípravy
5 min
Čas varenia
35 min
Celkový čas
40 min
Čas prípravy
5 min
Čas varenia
35 min
Celkový čas
40 min
Cesto
  1. ovsené vločky 1 a 1/2 šálky
  2. kokosový olej, studený 1/2 šálky
  3. nepomletý mak 1 a 1/2 PL
  4. med/javorový sirup/agave 2 PL
  5. voda 2 PL
  6. mletá škorica 1 ČL
  7. štipka soli
Plnka
  1. odtučnený tvaroh jemný 1 šálka
  2. čučoriedky 3/4 šálky (možu byť aj mrazené)
  3. med/javorový sirup/agave 2 PL
  4. vanilkový extrakt 1 ČL
  5. vaječný bielok 1 ks
Postup
  1. Cesto
  2. Ovsené vločky rozmixujeme na jemnú múku.
  3. Ovsenú múku presypeme do misky spolu s makom, škoricou a soľou.
  4. Pridáme studený kokosový olej.
  5. Nakoniec pridáme ostatné suroviny a vypracujeme tuhšie cesto.
  6. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme odpočívať do chladničky aspoň na 15 minút.
  7. Plnka
  8. Všetky suroviny vymiešame v miske dohladka.
  9. Rúru rozohrejeme na 200 stupňov a formu vyložíme papierom na pečenie.
  10. Cesto roztlačíme po celej ploche formy a na vrch rozotrieme plnku.
  11. Na vrch poukladáme čučoriedky a zapekáme 30-35 minút.
  12. Po vychladnutí vložte do chladničky na 1-2 hodiny.
Poznámka
  1. TIP: Skúste dať čučoriedky (čerstvé) na koláč až po upečení, ostanú vám čerstvé, nezapečené.
  2. Svieži koláč na letné dni.
  3. Bon Appetit!
FITBOX® CENTRUM https://www.fitboxcentrum.sk/

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.