Špenátovo-špaldové šúľance s bryndzou

Špenátovo-špaldové šúľance s bryndzou

Špenátovo-špaldové šúľance s bryndzou
Porcie 2
Veľmi chutné šúľance s jednoduchou prípravou.
Napíšte recenziu
Tlačiť
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
20 min
Celkový čas
45 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
20 min
Celkový čas
45 min
Suroviny
  1. 1/2 kg zemiakov
  2. 120 – 170 g špaldovej hrubej múky
  3. 120 g špenátu (čerstvý/mrazený)
  4. 1 vajce
  5. 2 strúčiky cesnaku
  6. 125 g bryndze
  7. 200 g bieleho jogurtu (nízkotučný)
  8. biele korenie
  9. morská soľ
Postup
  1. 1/ Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nastrúhame na hrubo.
  2. 2/ Nakrájaný špenát sparíme na pare.
  3. 3/ Zmiešame zemiaky s vajcom, nastrúhaným cesnakom, špenátom a múkou (odhadom), vypracujeme nelepivé cesto.
  4. 4/ Cesto vyvaľkáme a odkrajujeme cca 1 cm pásik a vytvarujeme šúľanec.
  5. 5/ Šúľance varíme, kým nevyplávajú na povrch.
Poznámka
  1. Dobrú chuť!
  2. Napíšte ako Vám chutilo.
FITBOX® CENTRUM http://www.fitboxcentrum.sk/

About the Author